Filatelistično društvo Trbovlje, skupaj z manjšo ekipo članov portala Postcrossing.com, v sodelovanju z Muzejem pošte in telekomunikacij, prireja Srečanje ljubiteljev razglednic.

Srečanje bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, na Svetovni dan razglednic, v polhograjski graščini, kjer je tudi dom prej navedenega Muzeja. Za to priložnost bo v ponedeljek na pošti 1355 Polhov Gradec v uporabi priložnostni poštni žig z datumom 2. 10. 2023.

V nedeljo je pošta v Polhovem Gradcu seveda zaprta.

Za srečanje bo natisnjena tudi razglednica ter izdana osebna znamka, ki bo skupaj z razglednico in priložnostnim žigom tvorila maksi karto. Spodaj je prikazana slikovna stran razglednice.

Postcossing

Na voljo bo tudi uradna razglednica World Postcard Day, ki je videti takole:

Postcossing

Na srečanje ste vabljeni vsi ljubiteljie razglednic. Zaželen je tudi kakšen ponudnik še nepotovanih starih ali novejših razglednic, saj jih bomo na ta dan nekaj tudi napisali in poslali v svet. Je pa zeeeelo priporočljivo, da se na srečanje prijavite s kratki potrditvenim sporočilom na to vabilo. Prostor namenjen našemu srečanju je namreč omejen. Prav tako bo potrebna okvirna rezervacija za kosilo v bližnjem gostišču. Zato ob prijavi navedite, da ste ali niste zainteresirani za skupno kosilo.

Okvirni urnik srečanja je na voljo v forumskem delu portala Postcrossing.com. Ob tam navedeni zgodnji uri pričakujemo samo tiste prijavljene, ki bodo s seboj prinesli enookensko razstavno zbirko razglednic, ki jo bodo postavili na ogled. Zbirkanaj bo sestavljena iz razglednic po načelu moja zbirka – moja pravila. Seveda je potrebno upoštevati, da bodo razstavo razglednic dva tedna lahko ogledovali tudi otroci. Maksimsalno število raztavljenih zbirk na 16-ih listih je 10, ker za več ne bo prostora. Se pa prijavljenih zbirk ne bojimo razstaviti še kje drugje, v kolikor jih bo več kot 10.

Ekipa, ki pripravlja ta dogodek, se že veseli našega snidenja in praznika razglednice.

Lep pozdrav v imenu celotne pripravljalne Ekipe, Robert