Filatelistična zveza je ob sodelovanju sodelavk in sodelavcev FK Koper in prostovoljcev iz večih slovenskih društev postavila in izpeljala regionalno razstavo I. ranga MULTILATERALE 2023 z 74 tekmovalnimi eksponati iz Avstrije, Lihtenštajna, Luksemburga, Nizozemske, Nemčije, Švice in Slovenije (in enim netekmovalnim iz Luksemburga).

V trgovskem delu so bile prisotne tudi poštne uprave teh dežel (razen Nizozemske); izdano je bilo več priložnostnih znamk, PPŽ in ovitkov, posvečenih tej razstavi (več o tem v Katalogu razstave).

Razstavo je odprl župan mestne občine Koper g. Aleš Bržan, pozdravili a tudi predstavniki pokroviteljev (Pošte Slovenije in OŠ Koper) in prireditelja FZS. Razstavi je sledilo tudi tradicionalno srečanje predstavnikov poštnih uprav in filatelističlnih zvez dežel članic.

Škoda, da ni več domačih in tujih zbiralcev izkoristilo priložnosti in videti toliko kakovostnih eksponatov razstavljenih v prostorni in dobro osvetljeni dvorani – telovadnici OŠ Koper.

Naši dosežki so bili izjemni – tri velike zlate medalje, pet zlatih in po ena pozlačena, velika srebrna in srebrna medalja.

Čestitka in hvala vsem razstavljalkam in razstavljalcem za udeležbo in uspeh na razstavi!

Multilaterale 2023 / Poročilo komisarja