Prva razstava – MULTILATERALE 2023 bo potekala od 7. do 10. septembra v Kopru, ob udeležbi razstavljavcev iz Avstrije, Nemčije, Švice, Luksemburga, Nizozemske in Slovenije. Članica Multilaterale je sicer tudi Lihtenštajn, a niso posredovali prijav.
Več: Multilaterale 2023 – Filatelistična zveza Slovenije – FZS.

Multilaterale 2023

Spisek slovenskih zbirk

Takoj po zaključku razstave v Kopru bodo izpraznjene vitrine nadaljevale pot na Trbiž, kjer bo lokalno društvo ob podpori Furlanske in italijanske filatelistične zveze pripravo letošnjo razstavo Alpe Jadran Filatelija. Potekala bo v športni dvorani nad krajem od 21. do 24. septembra. Naš komisar je Veni Ferant, ki še zbira prijave.
Več: Alps Adria Philatelia, Alpe Jadran Filatelija, Alpen Adria Philatelie, Alpok Adria Filatelia (alpeadria.eu) in
Gmunden 2022, Österreich – Alps Adria Philatelia, Alpe Jadran Filatelija, Alpen Adria Philatelie, Alpok Adria Filatelia (alpeadria.eu)

Tretja prireditev z našo udeležbo je XIX. Balkanfila razstava v Beogradu; odprli jo bodo 12. oktobra; komisar razstave je Bojan Bračič, čas za prijavo se izteka (www.balkanfila.eu)

Opomba: Zveza FZS je edina evropska filatelistična organizacija, ki je članica kar treh regionalnih skupin; bili smo organizatorji 4 razstav Alpe Jadran, in po ene Multilaterale in Balkanfila. Najbolj odmevna je bila leta 2012 – MARIBOFILA, saj smo gostili tako razstavo Alpe Jadran kot tudi članice regionalne skupine Balkanfila z dodatnimi gosti Portugalske in Cipra!