Predstavitev priložnostnih poštnih znamk Kralj Matjaž iz serije znamk Pošte Slovenije »Evropa 2022: Zgodbe in miti«

Koroško filatelistično društvo (KFD, www.kfd.si) vas, v sodelovanju s Pošto Slovenije (PS, www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2022 in www.posta.si/ zasebno/znamkein-filatelija/bilteni) in Občino Črna na Koroškem (Ob ČK, www.crna), vabi v petek, 27. maja 2022, ob 11. uri v prostore Kulturnega doma Črna na Koroškem (KDČK, Center 153, 2393 Črna na Koroškem) na javno predstavitev priložnostne poštne znamke Kralj Matjaž iz serije znamk Pošte Slovenije »Evropa 2022: Zgodbe in miti«.

Sklop je sestavljen iz priložnostne poštne znamke, ovitka prvega dne in žiga prvega dne. Žig bo v petek, 27. maja 2022 v uporabi na pošti 2390 Črna na Koroškem.

KFD je v sodelovanju z Ob ČK kot dopolnitev sklopa PS pripravilo maksimum-karta (MK, KFD 256/2021).

V Avli KDČK bo na ogled priložnostna filatelistična razstava, ki jo je na temo »Kralj Matjaž na znamkah in filatelističnih celinah« postavil Jože Keber (KFD). MK je oblikoval arhitekt Borut Bončina (KFD).

Poleg vsega pa Filatelistična zveza Slovenije (www.fzs.si) vsako leto izda filatelističen esej (ene od) znamk serije »Evropa« in letos je bila izbrana znamka z motivom kraja Matjaža.

Vabi vas Koroško filatelistično društvo