Razstavo MULTILATERALE 2021 je pripravila avstrijska zveza v počastitev stoletnice svoje ustanovitve. Odvijala se je v večnamenskem centru VAZ na južni strani mesta. Razstava je bila dobro pripravljena in se je odvijala vzporedno z avstrijsko državno razstavo Övebria. Na razstavi je sodelovalo šest držav združenja Multilaterale. Lihtenštajn žal ni bil prisoten. Komisarji so zagotovili 98 eksponatov, od katerih je bilo 12 v razredu Literatura. Ostalih 86 eksponatov je zajemalo 620 12-listnih vitrin.

Število eksponatov po razredih je bilo: YO-11, TR-11, PS-8, PP-4, AE-2, TH-11, MX-2, RE-1, PH-36, LI-12.

Slovenci smo se izvrstno izkazali, saj smo prejeli en velik vermeil, šest zlatih in dve veliki zlati medalji. Prvič je tudi slovenski eksponat bil ocenjen z 95 točkami.
Veliko nagrado razstave je s 96 točkami odnesel eksponat razglednic Ericha Böcka “Bin nicht nur aus Karton – Ansichtskarten mit und aus außergewöhnlichen Materialen” (“Nisem samo iz kartona – razglednice z ali iz nenavadnih materialov”).

V žiriji je sodeloval naš sodnik Igor Pirc. Kot posebno nagrado smo prispevali kipec gorenjske narodne noše, ki je bil podeljen razstavljavcu iz Koroške.

Naslednja razstava serije Multilaterale bo v Kopru septembra 2023.