Upam, da vam v teh dnevih, ko moramo biti veliko doma, ni manjkalo časa, da smo si uredili albume, kuverte in ostale zadeve, povezane s filatelijo. Predvsem pa upam, da ste (smo) zdravi!

Kljub temu, da smo se morali navaditi na nov način dela, smo na FZS vseeno ohranili vse kontakte v članstvu Uprave FZS, kjer smo tedensko v stikih.

Na začetku leta smo pričeli izvajati aktvivnosti, povezane z volilnim zborom članov. Načrtovan je bil konec maja, ampak smo ga morali prestaviti na poznejši čas, kot so bile prestavljene tudi vse ostale aktivnosti. O tem vas bomo pravočasno obvestili po mejlih in seveda na spletni strani FZS, kjer skušamo objavljati vse aktualne prispevke, povezane s filatelijo.

Na začetku leta smo vas tudi pozvali, da se društva udeležite tradicionalnega ocenjevanja društev za pretekli dve leti. Pričakovali smo, da bo še kakšno društvo več poslalo to poročilo.

Glede na to, da je letošnje leto za člane FZS tudi volilno leto, smo van naprosili tudi, če bi lahko predlagali katerega od svojih članov, da vas zastopa v organih FZS. Do danes smo prejeli predloge samo iz 8 društev! Izkoristite možnost, da predlagate kakega svojega člana, ki bi bil pripravljen žrtvovati nekaj svojega časa tudi v dobrobit našega skupnega hobija – filatelije.

Nekaj društev je tudi izkoristilo možnost, da tiste najaktivnejše člane v društvih predlagajo za priznanja in odličja FZS. Poglejte, če je v vaši sredini kakšen član, ki ustreza pravilniku o priznanjih FZS, pa nam pošljite utemeljitev s predlogom za takega člana.

Letošnja prva številka naše revije Nova filatelija je obstala na paletah v tiskarni, kjer čaka, da se zadeve toliko uredijo, da bom lahko stopil tja in revijo zapakiral v 30 paketov in uredil, da bodo izvodi kmalu pri vas. Do takrat pa si revijo poglejte na naši spletni strani. Sicer pa že prihajajo prispevki za naslednjo številko.

Za letos je bila načrtovana skupna akcija nekaterih filatelističnih društev ob potovanju olimpijskega ognja po Sloveniji. Ker poznate situacijo o prestavitvi tega velikega dogodka, veste, da je tudi ta akcija zaenkrat prestavljena. O tem vas bomo še obvestili.

Aprila smo v Trbovljah načrtovali mladinsko filatelistično razstavo in praznik mladinske filatelije. Tudi ta prireditev je prestavljena. Zaenkrat v september, a seveda še ni dokončno.

Prosim vas še enkrat, da spet malo razmislite o tem, kaj bi lahko vi in vaše društvo naredilo za FZS. Veseli bomo vsakega vašega kontakta, odgovora, predloga.

Spremljajte novice na spletni strani FZS. Letosje to stran pogledalo že več kot 2300 obiskovalcev iz 50 držav. Pridružite se tudi vi in povabite na ogled te strani še vaše člane.

Ostanite zdravi, uživajte v svojem hobiju in se veselite dni, ko bo svet postal drugačen, kot je danes.

Veni Ferant
Tajnik FZS

Verigar