V čast in slavo naših prvih poštnih znamk Verigarjev je Zveza FZS pripravila petnajstmesečni koledar oktober 2018-december 2019 (ki je razprodan) in poster z izvlečki datumskih podatkov v slovenskem ali angleškem jeziku, oktobra 2018 je v Muzeju novejše zgodovine potekal Mednarodni simpozij Verigarji, katerega Zbornik je na Zvezi na razpolago (30 € in poštnina, tajnik@fzs.si). Udeleženci simpozija iz tujine in domovine so bili na sprejemu na županstvu mesta Ljubljane (več v Arhivi novic).

Filatelistično društvo Verigar iz Brežic je oktobra predstavilo praktično razen ene vse poznane verigarske zbirke, ob tej priložnosti je bila predstavljena tudi knjiga Chaibreakers (najprej v angleščini, zatem pa še v slovenskem jeziku). Slovenska filatelistična akademija je prispevala ponatis člankov o verigarjih (več v Arhivi novic).

Pošta Slovenije je na predlog Zveze FZS izdala priložnostno poštno znamko z motivom 25-vinarske znamke in sliko avtorja akademskega slikarja Ivana Vavpotiča. V Atriju Pošte Ljubljana 1 je bila 9. novembra 2018 ob 14. uri svečana predstavitev te priložnostne poštne znamke, posvečene stoletnici Verigarjev – prvih slovenskih poštnih znamk (več v Arhivi novic).

Medobčinski muzej Kamnik in Dolenjski muzej sta pripravila dve razstavi, posvečeni slikarju Ivanu Vavpotiču – na obeh je pristno tudi njegovo ustvarjanje znamk Verigarjev.